fredag, januar 15, 2010

Frukt og grønt i lange baner

Jeg er en av dem som tror at dersom folk flest kjøpte grønnsaker som var dyrket litt nærmere enn fra et annet kontinent, ville verden vært et mye bedre sted. Litt sånn av bensinforbrukhensyn når en tenker på transport, men også med tanke på at mindre gårder gjerne behandler jorden sitt litt bedre enn gigantene. Og giganter har en tendens til å dyrke det samme år ut og år inn og det er heller ikke så flott for moder jord.

Men. Nok om det. Montréal ligger i St. Laurent deltaet. Og som Nil-deltaet som vi hadde om på skolen, er det veldig veldig god jord. Uheldigvis driver Montréal og spiser seg sakte innover denne kjempegode jordbruksjorden.

I min idealistiske overbevisning (jada, du kan få peke å le litt) gikk jeg derfor til innkjøp av "aksjer" i en gård som ligger like utenfor byen. Istedenfor utbytte, får jeg en gigantisk sekk (de kaller det "kurv", men la oss nå kalle en spade for en spade. Det er en sekk) med diverse grønt hver annen uke. Økologisk grønt fra gården like ved. Og hvem kan klage når det ser slik ut i slutten av november?

Ingen kommentarer: