måndag, april 21, 2008

La ville est Hockey!

Sloganet til Montreals ishockeylag er "la ville est hockey", eller "byen er hockey" om du vil. Og selv om jeg sitter her med nakne legger i 21 grader og sol, er det ganske tydelig at Montreal er hockey nå om dagen.

I kveld spiller Montreal Canadiens, som laget heter, en viktigviktig "vinn-eller-forsvinn"-kamp. Seier mot Boston betyr kvartfinale. Tap betyr forsvinn. Og da må en selvsagt vise sin støtte.

Skjermene inne på metroen som vanligvis viser været, reklame og nyheter hadde i dag, mellom annenhvert innslag, blinkende tekst som sa "GO Canadiens, GO!". Bussen min skiftet mellom å vise rutenummeret sitt og, ja, ganske riktig, "GO Canadiens, GO!". Jeg så en politibil med Canadiens flagg i vinduet. Flere brannstasjoner har blitt reprimandert for å ha malt canadiens logoen på siden av brannbilene sine.

I kveld kommer enhver bar til å vise kampen. Og enhver bar kommer til å være full. The winner takes it all!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Og nå har Montreal også slått et av de lagene som har en normann med. og han spilte i hele 8 minutter.

Begynnere sa...

Jada. De vant på mandag og nå er det kvartfinale og best av sju mot Philadelphia flyers (som har Patrick Thoresen i stallen).

Han fikk ikke spille mye forrige sesong heller. Jeg tror faktisk at han ble flyttet ned til juniorligaen på et tidspunkt.

Anonym sa...

Men så tapte de og må spille de to neste kampene på bortebane.


er det "bysorg" ?

Begynnere sa...

Haha!
Nei, de to neste kampene skulle spilles på bortebane uansett vinn eller tap.

Det er best av sju, så holdningen er fremdeles "vi kommer til å banke philadelphia"!

Anonym sa...

M va best i spill, men tapte igjen ...
kanskje det var "nordbaggen" som gjorde utslaget ? han var ikke fornøyd med eget spill. det var visst keeperen som vant kampen for P.

Begynnere sa...

Med tanke på at Philadelphia skjøt på mål 14 ganger og vant mens Montreal hadde 34 skudd og tapte, kan jeg være tilbøyelig til å være enig.

Nordbaggen er under middels når det kommer til poeng på statistikken.

Montrealierne trøster seg med at keeperen, Biron, er fra Quebec.