onsdag, februar 10, 2010

Fransk for begynnere i Gaspésie

Fransk for begynnere hadde fri fra fransken. Og hva kan slik en uke brukes bedre til enn en tur nordøstover i Quebec for litt fransk fordypning? Så, en ettermiddag like før januar vek plassen for februar, satte Begynnere og Fransk som morsmål seg inn i lånt bil sammen med vinterklær, fyrstekake og langrennsski. I koppholderen var det en kopp kaffe til Begynnere og like ved lå en croissant (med mandler) til Morsmål.

Klokken halv til måtte vi gi opp. Vinden var så sterk at den blåste den pudderlette snøen over veien og sikten snakte seg knapt lengre enn til bilen foran og 1001-1002-1003. Så vi tok av motorveien ved første avkjørsel og fant, som tatt ut av en amerikansk film, et motell! Et motell med en rekke små rom med inngang fra utsiden og masser av plass til å parkere den obligatoriske bilen foran. Gjett om Begynnere var fornøyd! Ikke bare var hun på vei nordover mot Drømmen, men motell! Det var mer enn en kunne våge å håpe på.

Jeg ha laget et kart. Slik kan det lettere følges med på turen nordøstover og de ti timene med biltur (på sommerføre) vi har foran oss.

Ingen kommentarer: